Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

Nu ignorati sanatatea

Nu ignorati sanatatea

   ...

www.spitalrupea.ro

www.spitalrupea.ro

  RUPEA.Str.Republicii nr.128 cod 505500Tel.0268260891;Fax 0268260601C.F. 4384516    ...

        frontSpital  Spital orasenesc public, situat in judetul Brasov, in localitatea Rupea, care se afla la o distanta de 60 km. de Municipiul Brasov. Unitatea spitaliceasca a luat fiinta in anul 1940, avand in  componenta sa compartimente de : primire urgente, interne, chirurgie generala, anestezie-terapie intensiva, obstetrica, ginecologie, neonatologie, pediatrie, boli infectioase, insumand la ora  actuala aprox 80 paturi. Alaturi de aceste compartimente, spitalul are in componenta lui ambulatoriul de specialitate, in cadrul caruia se regasesc cabinete de medicina interna, pediatrie,  obstetrica-ginecologie.
          La nivelul spitalului functioneaza compartimentul de radiologie, precum si laboratorul de analize medicale Sante Vie, care deservesc atat compartimentele cu paturi, cat si pacientii din  ambulatoriului de specialitate. Avand in vedere caracteristica geografica cu specific montan a zonei ( asezari izolate, aflate la distante mari unele de altele, drumuri de acces dificile , iarna lunga,  conditii meteorologice in cea mai mare parte a anului nefavorabile), precum si distanta mare fata de alte orase ( Brasov 60 km, Sighisoara 50 km), mentinerea in activitate si dezvoltarea acestui  spital sunt absolut necesare, cu atat mai mult cu cat adresabilitatea acestuia este deosebit de ridicata.

          Veniturile spitalului se constituie din urmatoarele surse: contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pe DRG, 80% , 15 % alte venituri provenite din prestarea serviciilor medicale la cerere, 5 % sponsorizari. Incepand cu anul 2005-2006, Spitalul Orasenesc Rupea s-a bucurat de sprijin din partea autoritatilor administratiei publice locale, care au alocat sume importante destinate reabilitarii cladirii in care isi desfasoara activitatea, precum si organizarii compartimentului de primire urgente, atat de necesar pentru populatia zonei, in contextul in care incidenta accidentelor rutiere este crescuta ( zona Valea Bogatii), pacientii aflati in stare critica putand fii stabilizati din punct de vedere hemodinamic si respirator, inainte de a fii transportati cu ambulanta catre centre de specialitate.

 

Motto

Singurul mod de a-ti pastra sanatatea este sa mananci ceea ce nu vrei, sa bei ceea ce nu-ti place si sa faci ceea ce n-ai face. Mark Twain